Sobre la Cerca de llibres de Google
Informació general
Pensaments i opinions
Ajuda general

Programa de socis
Per a editors i autors
Participeu-hi ara
Ajuda per a socis

Projecte Biblioteca
Informació general
Biblioteques associades
Ajuda per a bibliotecaris

Històries d’èxit de socis

Arcadia Publishing pot aconseguir compradors nous per a milers de títols amb la Cerca de llibres de Google
Arcadia

Amb un catàleg de més de 3.000 títols en impressió, Arcadia Publishing és l'editorial històrica local i regional líder als Estats Units. Arcadia utilitza una tecnologia d'última generació per crear publicacions històriques de qualitat per a un públic local reduït, com ara les sèries Images of America, Campus History, Then and Now i Corporate History. Fundada el 1993, l'empresa té un total de 70 empleats a la central de Mount Pleasant, S.C. i a quatre oficines regionals. Arcadia produeix normalment uns 500 títols nous cada any.


"Hem presentat tot el que hi ha actiu actualment i que ja s'ha publicat, i acostumem a enviar llibres cada setmana... La nostra experiència fins al dia d'avui ha estat realment positiva. Va ser molt fàcil unir-nos al programa i començar."

Kate Everingham
Directora de vendes

Repte

En la tasca d'editorial especialitzada de gran volum, Arcadia s'enfronta amb dos reptes diferents. El primer és el caràcter local del seu catàleg. "Publiquem llibres que són rellevants no només per a persones que viuen a la regió que cobreix el llibre, també per a les persones que hi han viscut, per a les que els agradaria viure-hi, per a les que tenen família que hi ha viscut" comenta Kate Everingham, Directora de vendes. "Però generalment, l'única manera de dur a terme un màrqueting selectiu és vendre el llibre a llibreries locals, que no arriben a la resta de regions". El segon repte és el gran volum i la freqüència de títols que produeix Arcadia: uns 8 o 10 llibres nous cada setmana. "El nostre màrqueting depèn que les persones sàpiguen que estem especialitzats en títols locals, i no donem pas per suposat que coneixeran tots els títols que publiquem. De fet, comercialitzar un catàleg d'aquestes dimensions és un gran repte".

Arcadia disposa d'un equip intern que s'ocupa del màrqueting per Internet, que consisteix en diversos enfocaments, com ara el programa de recomanació d'Amazon, l'ús de ressenyes i mencions a publicacions locals, i de la gestió de campanyes de màrqueting electròniques directes per als clients actuals.

Solució

Quan l'equip d'Arcadia va sentir a parlar de la Cerca de llibres de Google a la tardor de 2004 per mitjà d'uns companys de la indústria publicitària, va decidir provar d'afegir el programa a les seves tasques de màrqueting. Everingham comenta que, al principi, "a l'empresa ens preguntàvem com funcionaria tot això amb els nostres contractes actuals, i el consens general va ser que el nostre contracte estàndard ens permet utilitzar un cert percentatge del contingut per promocionar el títol. I la Cerca de llibres de Google té els drets d'autor clarament protegits a cada pàgina, així que estem molt satisfets". Arcadia va presentar tots els títols més actuals i, posteriorment, tots els títols disponibles del catàleg.

L'atractiu de la Cerca de llibres de Google és que es tracta d'una "manera d'ampliar la visibilitat i el coneixement públic del que fa Arcadia, la qual cosa podria augmentar el coneixement dels títols", declara Everingham. "I esperem que aquest fet també influirà sobre les vendes. Cerca de llibres de Google
ens permet comercialitzar els nostres llibres més enllà de les regions locals previsibles i limitades que queden clarament cobertes".


"La Cerca de llibres de Google ens permet comercialitzar els nostres llibres més enllà de les regions locals previsibles i limitades que queden clarament cobertes".

Kate Everingham
Directora de vendes

Actualment, Arcadia té més de 1.000 títols a la Cerca de llibres de Google, i aproximadament 1.000 més en procés. "Hem presentat tot el que hi ha actiu actualment i que ja s'ha publicat, i acostumem a enviar llibres cada setmana", declara Everingham. Afegeix que tot i ser massa aviat per fer un seguiment de resultats concrets, la Cerca de llibres de Google "sembla que tindrà molt èxit. La nostra experiència fins al dia d'avui ha estat realment positiva. Va ser molt fàcil unir-nos al programa i començar".

En preguntar-li sobre altres aspectes de la Cerca de llibres de Google, Everingham respon: "És única, és molt difícil comparar-la amb altres programes de màrqueting en línia". I afegeix: "La majoria de persones fan servir Google com a motor de cerca per defecte, així que si es cerca el nom d'un poble, nosaltres ens trobem molt amunt entre els resultats de la cerca, i això ho trobem apassionant. A més, el fet de poder guiar les persones cap als nostres llibres i permetre'ls que els puguin comprar, és també un valor afegit per a nosaltres".

Quant a la Cerca de llibres de Google

La Cerca de llibres de Google permet als editors promoure els seus llibres a Google. Google escaneja tot el text dels títols dels editors participants per tal que els usuaris de Google puguin veure llibres que coincideixin amb els temes que cerquen. Quan els usuaris fan clic a un resultat de cerca de llibres, accedeixen a una pàgina web de Google que mostra una imatge escanejada de la pàgina pertinent del llibre. Cada pàgina també conté diferents enllaços "Compra aquest llibre", que permeten als usuaris comprar el llibre en una botiga en línia. En aquestes pàgines, els usuaris també hi poden veure anuncis contextuals de Google AdWords. Els editors rebran una part dels ingressos generats pels anuncis que apareixen al seus llibres.

©2011 Google - Pàgina inicial - Quant a Google - Política de privadesa