Sobre la Cerca de llibres de Google
Informació general
Pensaments i opinions
Ajuda general

Programa de socis
Per a editors i autors
Participeu-hi ara
Ajuda per a socis

Projecte Biblioteca
Informació general
Biblioteques associades
Ajuda per a bibliotecaris

L'autor Richard Lowry ha obtingut més lectors i més vendes amb la Cerca de llibres de Google.

Richard Lowry, un historiador militar i mariner retirat, estava molt interessat en l'operació Tempesta del Desert, que va tenir lloc el 1991. Al llarg del temps, Lowry va recollir molt material d'aquesta operació militar, fins i tot detalls que va anar recopilant escrivint a tots els generals clau implicats. Va recopilar tanta informació que va decidir escriure un llibre com a crònica de tota la campanya i va trigar 12 anys a acabar-lo.

"No sabia res de la indústria editorial", recorda Lowry. "Em pensava que podia presentar un llibre en algun lloc, i que després apareixeria a totes les llibreries". Després d'aprendre una mica amb la pràctica, i amb ganes d'editar el llibre, va publicar un manuscrit de 300 pàgines amb els serveis d'iUniverse. The Gulf War Chronicles (Les cròniques de la Guerra del Golf) va aparèixer per primer cop el novembre de 2003.

Com fa molta gent, a vegades Lowry escriu el seu nom a Google i així és com va descobrir que el seu llibre estava disponible mitjançant el programa de Cerca de llibres de Google. iUniverse s'havia unit a la Cerca de llibres de Google per comercialitzar el seu llibre i la resta de títols mitjançant Google. La Cerca de llibres de Google permet cercar pel text complet dels llibres juntament amb els llocs web i tot el que indexa Google, i ofereix fragments de títols a la Cerca de llibres amb enllaços a llibreters.

Programes per a editors i biblioteques
El contingut que poden veure els usuaris de Google d'un llibre determinat depèn de com arriba a la Cerca de llibres de Google. Qui troba llibres inclosos al Programa de l'editor pot veure un nombre limitat de pàgines del llibre; qui troba llibres protegits per drets d'autor que Google ha escanejat mitjançant el Projecte Biblioteca només veu una "pàgina informativa" que ofereix dades bibliogràfiques, el nombre de vegades que apareix el terme de cerca i, a la majoria de llibres, alguns fragments de text on apareix la paraula clau.

Tant els grans editors com els petits utilitzen la Cerca de llibres de Google com una eina de màrqueting i de vendes gratuïta i mundial, que posa en contacte la gent que busca informació amb les paraules i amb les frases rellevants dels llibres. La utilitzen per atreure nous lectors i augmentar la venda de llibres, per obtenir nous ingressos de la publicitat contextual de Google i per interactuar més a prop dels seus clients mitjançant els enllaços directes "Compra aquest llibre" cap al seu propi lloc web.

Quan The Gulf War Chronicles va aparèixer per primer cop a la Cerca de llibres de Google, l'autor va veure que el rànquing de vendes de l'índex de Barnes & Noble pujava "considerablement": un 85%. I així es va quedar".

Els autoeditors com iUniverse s'enfronten amb un repte particular pel fet de garantir que els seus autors poden competir dins del panorama de la multitud de llibres nous que es publiquen cada mes. iUniverse ofereix una gran varietat de serveis de màrqueting als seus autors, com ara assistència en publicitat i anuncis. La Cerca de llibres de Google beneficia els autors permetent-los ampliar la visibilitat dels seus llibres a Google, i iUniverse aprofita la Cerca de llibres de Google per ajudar els autors a comercialitzar i a vendre els llibres.

Augment de l'exposició i de les vendes
Tot i que Lowry es mostrava una mica desconfiat pel fet que es pogués cercar per tot el seu llibre en línia, amb fragments a la vista dels usuaris, li va agradar la presentació de la Cerca de llibres de Google. "M'agrada molt la manera en què es presenta el llibre. No penso que sigui una manera d'explotar les vendes", declara. De fet, sense cap mena de màrqueting per part de Lowry, quan The Gulf War Chronicles va aparèixer per primer cop a la Cerca de llibres de Google, va veure que el rànquing de vendes de l'índex de Barnes & Noble pujava "considerablement": un 85%. I així es va quedar. "L'exposició de la Cerca de llibres de Google hi ha ajudat moltíssim", declara. A Lowry no li ve de nou fer màrqueting de la seva feina. Ha creat un lloc web (www.gwchronicles.com), dóna xerrades a esdeveniments públics i continua fent recerca i escrivint. "La venda dels llibres s'atura quan els deixes de vendre", comenta. Per això, està molt agraït al fet que es pugui cercar dins del llibre ("tothom que he entrevistat hi troba el seu nom, i això ja significa una venda instantània"). També li agrada que hi hagi diverses opcions a la pàgina per comprar el llibre.

En part gràcies a la gran dedicació de Lowry a la promoció de la seva obra, ha trobat un agent i ja té un contracte per al segon títol, que publicarà Berkley Publishing a inicis de 2006. A més, ha començat a escriure un tercer llibre que parla dels marines destinats a Iraq, titulatU.S. Marine in Iraq – 2003 (La marina dels Estats Units a l'Iraq - 2003), que es publicarà com a part de la sèrie Warrior de l'editorial britànica Osprey Publishing.

Tant Berkley com Osprey són editors que formen part del programa de Cerca de llibres de Google, fet que és positiu per a Lowry. "Estic encantat que participin a la Cerca de llibres de Google, perquè sé que afavorirà les vendes", comenta. "Aviat tindrem tot el coneixement mundial a l'abast dels dits, i la Cerca de llibres de Google tindrà un paper molt important a l’hora de portar aquest coneixement a les nostres llars i a l'àmbit laboral".

 

©2011 Google - Inici - Sobre Google - Política de privadesa