Sobre la Cerca de llibres de Google
Informació general
Pensaments i opinions
Ajuda general

Programa de socis
Per a editors i autors
Participeu-hi ara
Ajuda per a socis

Projecte Biblioteca
Informació general
• Biblioteques associades
Ajuda per a bibliotecaris

Biblioteques associades

Biblioteca Nacional de Baviera

"Amb l'anunci d'avui, obrim la nostra biblioteca al món i fem avançar l'objectiu autèntic de les biblioteques, la descoberta de llibres i coneixements: un altre pas decisiu dins l'era digital. Es tracta d’una iniciativa emocionant per ajudar els lectors de tot el món a descobrir la rica tradició literària alemanya i a accedir-hi en línia, quan vulguin i des d’on vulguin”.

- Dr. Rolf Griebel, director general de la Biblioteca Nacional de Baviera

Més informació sobre la participació de la Biblioteca Nacional de Baviera en el projecte [en alemany].

Universitat de Columbia

"La nostra participació en el Projecte Biblioteca de la Cerca de llibres de Google representarà un augment significatiu dels extensos recursos digitals que les biblioteques ja proporcionen", va explicar James Neal, vicepresident dels serveis d'informació de Columbia i bibliotecari de la universitat. "Permetrà a les biblioteques compartir una part més significativa dels seus extraordinaris arxius i col·leccions especials amb estudiosos i investigadors de tot el món, d'una manera que revolucionarà la naturalesa de l'erudició."

-James Neal, bibliotecari de la universitat i vicepresident dels serveis d'informació de la Universitat de Columbia

Més informació sobre la participació de Columbia en el projecte.

Comitè de Cooperació Institucional (CIC)

"Aquesta associació amb Google és una de les tasques més ambicioses de la història del CIC, i estableix l'escenari d'una transformació extraordinària dels serveis de biblioteques i de l'accés a la informació. Oferim aquests recursos com un bé comú compartit entre les universitats, i com un bé públic disponible arreu del món. "

- Barbara McFadden Allen, directora del CIC

Més informació sobre la participació del CIC en el projecte.

Biblioteca de la Universitat de Cornell

Avui en dia, les biblioteques de recerca són socis integrals de la iniciativa acadèmica pel seu suport a la recerca, a l'ensenyament i a l'aprenentatge. També ofereixen un bé públic ampliant l'accés a les obres de les millors ments del món. La Biblioteca de la Universitat de Cornell, una de les principals biblioteques de recerca, està molt satisfeta de participar en l'associació amb Google juntament amb altres institucions similars. El resultat d'aquesta associació és una reducció significativa del temps i de l'esforç associats a l'oferiment de recursos acadèmics de text complet en línia”.

- Anne R. Kenney, interina de la Biblioteca de la Universitat de Cornell

Més informació sobre la participació de la Biblioteca de la Universitat de Cornell en el projecte.

Universitat de Harvard

El nou segle ofereix importants noves oportunitats a les biblioteques, inclosa la de Harvard, i a les persones que les utilitzen. La col·laboració entre les principals biblioteques de recerca i Google crearà un important bé públic beneficiós per a estudiants, professors, acadèmics i lectors de tot arreu. El projecte aprofita el poder d’Internet perquè els usuaris identifiquin els llibres d’interès amb una precisió i a una velocitat abans inimaginables. S’orientarà a l'usuari perquè pugui trobar llibres a biblioteques locals o comprar-los als editors i als venedors de llibres. I els llibres de domini públic gaudiran d'un accés encara més ampli".

– Sidney Verba, director de la Biblioteca de la Universitat de Harvard

Més informació sobre la participació de Harvard en el projecte.

Biblioteca de la Universitat de Gant

Estem entusiasmats amb el fet d'obrir al món els nostres llibres i la nostra biblioteca amb aquest projecte. És un intent extraordinari per ajudar els lectors, siguin on siguin, a descobrir i a accedir a una part de la cultura i de la tradició literària de Bèlgica i d'Europa. A més, estem apunt d'iniciar un projecte d'alguns anys de durada per renovar l'edifici de la biblioteca i, mentre les portes estiguin tancades, els llibres continuaran oberts als estudiants i als acadèmics mitjançant la Cerca de llibres de Google”.

– Sylvia Van Peteghem, directora de la Biblioteca de la Universitat de Gant

Més informació sobre la participació de la Biblioteca de la Universitat de Gant en el projecte [en neerlandès]

Biblioteca de la Universitat de Keio

El projecte de Google ens permet fer que les nostres col·leccions siguin accessibles des d'arreu del món i, d'aquesta manera, els nostres llibres contribuiran a la recerca i a l'educació a escala global. La universitat va ser fundada el 1858 per Yukichi Fukuzawa, conegut pel seu compromís en l’avenç dels medis informatius al Japó modern. Per aquest motiu, Keio és la biblioteca més adient per ser la primera del Japó que participa en la Cerca de llibres de Google”.

- Professor S. Sugiyama, director de la Biblioteca de la Universitat de Keio

Més informació sobre la participació de la Biblioteca de la Universitat de Keio en el projecte [en japonès].

Biblioteca Nacional de Catalunya

Anteriorment, només les persones que visitaven la nostra biblioteca podien "visitar" els nostres llibres. Ara, qualsevol persona interessada en l'enorme quantitat de títols que conté la nostra biblioteca els podrà trobar fàcilment i accedir-hi en línia, o potser simplement descobrir-los per casualitat amb una cerca a l'índex de la Cerca de llibres de Google. Aquest és un gran pas endavant que permetrà als lectors de tot el món descobrir o accedir a la riquesa històrica de la literatura de Catalunya, de Castella i de Llatinoamèrica”.

– Dolors Lamarca, directora de la Biblioteca Nacional de Catalunya

Més informació sobre la participació de la Biblioteca Nacional de Catalunya en el projecte [en català]

Biblioteca Pública de Nova York

Les Biblioteques de recerca de la Biblioteca Pública de Nova York es van sorprendre de fins a quin punt la missió de Google coincideix amb la seva."Considerem el projecte de digitalització com un moment de transformació en l’accés a la informació, i no només volem aprendre d'ell, sinó també influir-hi. Ara per ara, la nostra resposta és conservadora, amb un nombre limitat de volums en perfectes condicions, en idiomes seleccionats i de domini públic. Amb l'avaluació pertinent d'aquesta participació limitada, esperem col·laborar de forma més àmplia de cara al futur”.

– David Ferriero i Andrew W. Mellon, director i president de les Biblioteques de recerca de la Biblioteca Pública de Nova York

Més informació sobre la participació de la Biblioteca Pública de Nova York en el projecte.

Universitat d'Oxford

La missió de la Biblioteca Bodleiana, des de la seva fundació l'any 1602, s'ha basat en la visió de Sir Thomas Bodley: una biblioteca que faci servei a la "República de les Lletres" mundial, amb les col·leccions de la biblioteca obertes a totes les persones que necessitin fer-ne ús. A data d'avui, més del 60% dels lectors que treballen i utilitzen la Biblioteca Bodleiana no estan afiliats directament a la Universitat d'Oxford. El Projecte Biblioteca de Google a Oxford testimonia el nostre compromís per permetre i per facilitar l'accés al nostre contingut a la comunitat acadèmica i més enllà. La iniciativa continuarà transmetent la visió de Sir Thomas Bodley i l'ethos de la Biblioteca Bodleiana a l'era digital, permetent als lectors d'arreu del món accedir a les col·leccions de la biblioteca per mitjà d’Internet”.

– Ronald Milne, director en funcions de la Biblioteca Universitària i de la Biblioteca Bodleiana
d'Oxford

Més informació sobre la participació d'Oxford en el projecte.

Universitat de Princeton

Les diverses generacions de bibliotecaris de Princeton han consagrat la seva tasca a la creació d'una extraordinària col·lecció de llibres de milers de temes i en nombrosos idiomes. Si una part de la col·lecció sense drets d'autor es troba disponible en línia, això facilitarà la recerca als estudiants i a la facultat de Princeton; i associant-nos amb Google podrem compartir la nostra col·lecció amb investigadors d'arreu del món. Aquest fet representa un pas que s'adiu molt al lema no oficial de la Universitat de Princeton: al servei de la nostra nació i de totes les nacions”.

– Karin Trainer, bibliotecària de la Universitat de Princeton

Més informació sobre la participació de la Biblioteca de la Universitat de Princeton en el projecte.

Universitat de Stanford

Stanford ha digitalitzat textos durant molts anys per fer-los més accessibles i fàcils de cercar, però en el cas dels llibres, al contrari dels diaris, l'abast d'aquests esforços s'ha vist limitat per raons tècniques i financeres. La configuració de Google fa saltar la nostra producció digital efectiva d’un grau de botiga a un grau veritablement industrial. Mitjançant aquest programa i altres de semblants, Stanford té l’objectiu de promoure l’aprenentatge i d’estimular la innovació”.

Michael A. Keller, bibliotecari de la Universitat

Més informació sobre la participació d'Stanford en el projecte.

Universitat de Califòrnia

La Universitat de Califòrnia, oferint la gran riquesa informativa que contenen les seves biblioteques i exposant-la a les últimes tecnologies de cerca, continua la seva tasca per aprofitar la tecnologia i les col·leccions de la biblioteca a favor de la recerca, de l'aprenentatge, de la salut i del compromís cultural. En aquest món nou, les persones connectaran informació i idees que fins ara eren inaccessibles, transmetent el ritme de la innovació a totes les àrees de la vida (acadèmica, econòmica i cívica) i ampliant l'ús de les biblioteques més grans del món.

Amb les còpies digitals del contingut de la nostra biblioteca també podrem oferir protecció als milers d'autors, d’editors i de lectors que resultarien perjudicats en cas d'una pèrdua catastròfica, ocasionada, per exemple, per un desastre natural. Qui dubti de l'impacte que pot tenir un desastre així a la nostra memòria cultural només cal que pensi en la devastació causada per l'huracà Katrina a les nostres biblioteques agermanades dels estats del Golf.

Com a institució que ha creat aquestes enormes col·leccions com a bé comú amb fons públics, associar-nos a la biblioteca de Google era el que havíem de fer”.

– Daniel Greenstein, vicerrector associat d'informació acadèmica i bibliotecari de la Universitat

Més informació sobre la participació de la Universitat de Califòrnia en el projecte.

Universitat Complutense de Madrid

Els llibres sense drets d’autor, abans disponibles únicament per a la gent amb accés a la Biblioteca de la Universitat Complutense de Madrid o per a aquells que disposaven de diners per desplaçar-s’hi, seran ara accessibles a tothom que disposi d’una connexió a Internet, visqui on visqui. Estem obrint la nostra biblioteca al món, literalment. Les oportunitats per a l’educació són extraordinàries i estem encantats de col·laborar amb Google en aquest projecte”.

– Carlos Berzosa, rector

Més informació sobre la participació de la Universitat Complutense de Madrid en el projecte [en castellà].

Biblioteca de la Universitat de Lausana

"Els llibres sense drets d’autor, abans disponibles únicament per a la gent amb accés a la Biblioteca de la Universitat de Lausana, seran ara accessibles a tothom que disposi d’una connexió a Internet, visqui on visqui. Estem obrint la nostra biblioteca al món, literalment. Les oportunitats per a l’educació són extraordinàries i estem encantats de col·laborar amb Google en aquest projecte".

- Hubert A. Villard, director de la Biblioteca Cantonal i Universitària de Lausana.

Més informació sobre la participació de la Biblioteca de la universitat de Lausana en el projecte [en francès].

Universitat de Michigan

El projecte amb Google és l'ànima de la nostra missió com a gran universitat pública de difondre el coneixement, al campus i més enllà. Mitjançant aquesta associació, que farà que el continguts de la biblioteca es puguin cercar des de Google, la UM és l'agent d'una iniciativa que augmenta radicalment la disponibilitat de la informació al públic. La Universitat de Michigan s'uneix a aquest projecte per tal de posar la informació a disposició de tothom de la manera més general i convenient possible. A més, la Biblioteca de la UM es va embarcar en aquesta associació tan innovadora per raons de molt pes:

  • Pensem que, a més de proporcionar accés bàsic a les col·leccions de la biblioteca, aquesta activitat és especialment transformadora, ja que permet a la biblioteca de la universitat afegir i redissenyar serveis vitals de la biblioteca per al nou mil·lenni.
  • Aquesta tasca crearà noves maneres de cercar i d'accedir al contingut de la biblioteca per als usuaris, obrint les col·leccions als nostres usuaris i als usuaris d'arreu del món.
  • Tot i que hem invertit en una conversió a gran escala i basada en la conservació dels materials de la col·lecció de la Biblioteca durant bastants anys i hem estat líders en conservació digital entre les biblioteques de recerca, sabem que una conversió d'aquest nivell només es pot aconseguir per mitjà d'associacions d'aquest tipus. El nostre programa és molt ambiciós i hem pogut digitalitzar uns 5.000 volums cada any; però si continuéssim a aquest ritme, trigaríem més de mil anys a digitalitzar la col·lecció sencera”.

John P. Wilkin, bibliotecari associat de la Universitat

Més informació sobre la participació de la Universitat de Michigan en el projecte.

Universitat de Texas a Austin

Les biblioteques universitàries de la nostra societat són les encarregades d'acomplir la missió clau de recopilar i de proporcionar accés a la informació que comprèn tot el coneixement humà. Les nostres biblioteques també són les responsables de protegir aquest coneixement de forma efectiva i garantir-hi l'accés durant llargs períodes de temps. A la Universitat de Texas a Austin, ens comprometem totalment amb cadascun d'aquests objectius, i creiem que participar en aquest projecte ens ajudarà a garantir el compliment d'aquests compromisos en un futur llunyà”.

Fred Heath, vicerrector i director de Biblioteques

Més informació sobre la participació de la Universitat de Texas a Austin en el projecte.

Universitat de Virgínia

La biblioteca de la Universitat de Virgínia fou pionera en la digitalització de material de domini públic. Vam començar amb textos impresos el 1992 i la facultat i els estudiants van descobrir ràpidament que els textos descatalogats i oblidats podrien captar audiències noves i ajudar els estudiants i els investigadors en la seva tasca. Sovint havíem parlat de biblioteques sense parets, però ara som encara més a prop de la realització d'aquesta visió, gràcies a aquesta associació”.

Karin Wittenborg, bibliotecària, Universitat de Virgínia

Més informació sobre la participació de la Universitat de Virgínia en el projecte.

Universitat de Wisconsin-Madison

Les col·leccions combinades de les Biblioteques de la Universitat de Wisconsin-Madison i la Biblioteca de la Societat Històrica de Wisconsin engloben una de les col·leccions de documents i de materials històrics més grans dels Estats Units. Amb aquesta associació històrica amb Google, Wisconsin ocupa un lloc primordial en la conservació d'obres de domini públic per a les generacions futures, oferint accés als recursos de la biblioteca arreu del món per a l'educació i la recerca. Aquest esforç és el millor exemple de la visió de la "Idea de Wisconsin": el concepte que la universitat no coneix límits. Les biblioteques de Wisconsin han seguit aquesta tradició. Els esforços de digitalització de Google permetran a les biblioteques ampliar l'accés a materials de domini públic que fins ara només eren accessibles dins les biblioteques. La majoria d'aquest material és únic i peculiar, la qual cosa ens proporciona una font d'informació rica i oberta per a l’ús educatiu, de recerca i del públic general”.

Edward Van Gemert, director interí, Biblioteques UW-Madison

Més informació sobre la participació de la UW-Madison en el projecte.

©2011 Google - Inici - Sobre Google - Política de privadesa